Slik endrer PSD2 spillereglene

PSD2 kommer til å endre spillereglene når det rulles ut til neste år. Vi inviterte tre eksperter til å dele sine tanker rundt det nye direktivet.

Les mer>

Gå våren i møte med ryddig økonomi

Det er ikke bare hus og hjem som trenger en vårrengjøring. Vi gir deg 6 tips til hvordan du kan gi økonomien din en vårrengjøring.

Les mer>

Lindorffkonferansen 2017: Fremtidens kreditt- og inkassobransje

Hold av datoene 13. - 14. september for årets Lindorffkonferanse

Les mer>

Gjeldsregister - alt for sent eller litt for tidlig?

Et stort flertall av høringsinstansene er positive til et nytt gjeldsregister. Men vil dagens forslag forbedre kredittvurderingen og forebygge gjeldsproblemer på hensiktsmessig måte?

Les mer>

Hva er ditt neste trekk mot PSD2?

PSD2 endrer spillereglene for din bedrift og dine kunder. Har du tenkt ut ditt neste trekk? Trond Vamraak, Kim Ellertsen og Christoffer O. Hærnes deler sin innsikt på vårt frokostseminar 3. mars

Les mer>

Bedring for husholdningene

Den positive utviklingen for norske husholdninger fortsatte i fjerde kvartal 2016, og de siste 12 månedene har gitt et markant fall på gjennomsnittskravene. Utenfor oljebeltet er det dessuten en nedgang i andel personer med betalingsanmerkning.

Les mer>

Frokostseminar Bergen: The Game Changer PSD2

Vi følger opp suksessen fra frokostseminaret the Game Changer PSD2 og har invitert to eksperter til Bergen for å dele sine betraktninger rundt PSD2-direktivet.

Les mer>

Forverring for de beste, bedring for de svakeste

Fylkene i oljebeltet er blant landets beste betalere, men her er forverringen størst. De svakeste betaler-fylkene Østfold og Finnmark viser på sin side god bedring.

Les mer>

Kampen om jobbene tilspisses

International Monetary Fund (IMF) forventer at den globale veksten faller til 3,1 prosent i år, mot 3,2 prosent i fjor.

Les mer>

1 av 4 unge shopper når de ikke har råd

Mange unge kjøper ting de ikke har råd til, og mange gjør ikke opp for seg. Det viser en ny undersøkelse fra Lindorff.

Les mer>

Forverring for oljefylkene, bedring på landsbasis

Vest-Agder har størst økning i antall anmerkninger; 15,3 prosent, tett etterfulgt av Rogaland og Aust-Agder med en vekst på henholdsvis 12,9 prosent og 12,7 prosent. Landssnittet ligger på 5,8 prosent.

Les mer>

Få oversikt over mobilbruken

Kjøp i app og enkel tilgang til abonnementer gjør at man fort kan miste kontroll over mobilbruken. Slik får du bedre oversikt.

Les mer>

The Game Changer PSD2

2018 vil mest sannsynlig bli året som forandrer bankene, og finansnæringen generelt. PSD2 rulles ut og det betyr at bankene mister monopolet på kundenes kontoinformasjon og at betalingstjenester på sikt kan forsvinne. Hva er ditt neste trekk?

Les mer>

Dette må du vite om inkasso

Har regningen din gått til inkasso, men du er usikker på hva det betyr? Vi forklarer deg hva det innebærer og hvordan du unngår dette.

Les mer>

Endringer i satser for purring og gebyrer

Fra 1. januar 2017 gjelder disse satsene for salærer og gebyrer i inkassobransjen.

Les mer>

Tre gode grunner til å sette ut reskontrojobben

Både store og små bedrifter kan tjene på å sette bort jobben med reskontro. Vi gir deg tre gode grunner til hvorfor du med fordel kan sette ut reskontrojobben.

Les mer>

Start året med en sunn privatøkonomi

For mange er januar den tøffeste måneden. Det er da man merker at julen kanskje kostet litt mer enn planlagt. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan starte 2017 med en sunn privatøkonomi.

Les mer>

Et tilbakeblikk på året som gikk

2016 nærmer seg slutten med stormskritt, og tiden er inne for et tilbakeblikk på året som gikk.

Les mer>

Fra oljebrems til boligprisfest – veien ut av krisen?

På 1970-tallet begynte utbyggingen av petroleumssektoren for alvor. Siden det har olje og gass blitt en stadig viktigere del av økonomien.

Les mer>

Hordaland topper konkursstatistikken

Næringslivet i Hordaland sliter som følge av oljekrisen, og det er i dette fylket at veksten i antall konkurser er desidert størst.

Les mer>

Bedring for de som skylder mest

Inkassosakene blir færre og kravene mindre mot unge voksne og voksne. Det er positive signaler fra de største og viktigste skyldnergruppene.

Les mer>

Forsiktig optimisme

De fleste bransjer opplever nå en konkursnedgang, og samtidig er det færre nordmenn som sliter med å betale regningene sine.

Les mer>

Vi satte hurtighet på agendaen. Fikk du med deg alt?

Den 23. og 24. november satte vi hurtighet på agendaen i både Oslo og Trondheim. Til sammen var det 150 kunder og potensielle kunder som startet dagen med en morgenøkt sammen med oss og DNB.

Les mer>

Er mobilbruken din litt ute av kontroll?

Vi hjelper deg å få bedre oversikt.

Les mer>

Lindorff ser bedring i næringslivet

Det går verre i bygg og anlegg samt i overnatting og servering, men for øvrig synker antall konkurser i alle bransjer,

Les mer>

Passord til besvær

Har du delt BankIDpassordet ditt med nærstående, som igjen har svindlet deg, kan du være i kjempetrøbbel. – Retningslinjene er ikke klare, advarer Lindorff-advokat.

Les mer>

Anticimex reduserte kredittiden med 45 prosent

Hos Anticimex har effektivitet vært et viktig punkt på agendaen over lengre tid. Kunder krever ting raskere og via andre kanaler enn tidligere. Dermed er det utfordrende å være effektiv på de områdene man ønsker når man også må ha fokus på områder som for eksempel kredittid og fakturering.

Les mer>

Intrum Justitia and Lindorff to combine, creating the industry leading provider of credit management services

Intrum Justitia and Lindorff announce their intention to combine to create the industry leading provider of credit management services ("CMS").

Les mer>

Har du rotet det litt til? Sånn kan vi hjelpe deg.

Noen synes også at det kan være både krevende og litt skummelt å ringe oss etter at de har fått et brev eller en telefon fra oss. Det er det ingen grunn til – vi er her for å hjelpe deg

Les mer>

Betalingsproblemene fortsetter i oljebeltet

Innbyggerne i oljefylkene sliter stadig mer med regningene. Betalingsproblemene øker mest i Agder-fylkene og Rogaland, som topper landsstatistikken. Det kommer frem i Lindorffanalysen for tredje kvartal, som viser gjeldsutviklingen relatert til mislighold.

Les mer>

Frokostseminar: Vi setter hurtighet på agendaen

Snart kan kundene dine betale fakturaer med noen tastetrykk på mobilen. Hvilke ringvirkninger gir dette og hvordan skal vi som forbrukere, banker og andre selskaper henge med?

Les mer>

Forslag om privat gjeldsregister legges frem

Et privat gjeldsregister vil forhindre gjeldsproblemer for låntakere og gi bankene bedre grunnlag til å gi kreditter. Tirsdag 25. oktober kom Regjeringen med sitt forslag om opprettelse av et privat gjeldsregister etter at det forrige forslaget om offentlig gjeldsregister ble skrinlagt i 2013.

Les mer>

Unge presses til høyere forbruk

Hvis du lar være å betale regningene dine, kan konsekvensene følge deg i årene framover. Mange unge er ikke klar over hva som er konsekvensene av å ikke gjøre opp for seg og synes at det kan være vanskelig å ta tak i saken sin.

Les mer>

Finansavisen: DNB lanserer Vipps for faktura og inkasso

I dagens papirutgave av Finansavisen kan vi lese a DNB lansert nok en genial betalingsløsning. Denne gangen for bedriftsmarkedet og Lindorff er stolt pilotkunde.

Les mer>

Vipps så er regningen betalt

Er du også lei av papirfakturaer og endeløse KID-numre? Vipps Faktura vil kaste dem på historiens skraphaug og gjøre det samme med regningsbetaling som med vennebetaling.

Les mer>

Slik får du kunden til å betale raskere

Mange bedrifter er redd for å komme i konflikt med kunden i forbindelse med faktureringsprosessen – særlig etter å ha sendt både en og to påminnelser. Her er noen grep du kan ta for at kunden skal betale raskere.

Les mer>

Dagbladet: Flere unge sliter med regningene

De unge skylder både mer penger enn tidligere, og har flere betalingsanmerkninger å stri med. Totalbeløpet på anmerkningene blant denne gruppen er på 842 millioner kroner – en økning på 16,5 fra i fjor.

Les mer>

Derfor bør du ikke vente med å sende saker til inkasso

Når kundene dine dropper å betale eller betaler sent kan det påvirke selskapets økonomi på flere måter. Vi gir deg tips til hvorfor du bør handle raskt når kunden ikke betaler.

Les mer>

Slik gikk det da forskere ledet norske studenter ut i «kredittkortfristelsen»

Et eksperiment med studenter kan forklare hvorfor flere får betalingsanmerkninger. Studenter med kredittkorterfaring var mer fristet til å kjøpe dyre ting med kort enn andre. Forskere tar til orde for å heve aldersgrensen til 20 år.

Les mer>

Nordmenn skylder mindre penger

Vi skylder mindre penger, men har 1,2 millioner betalingsanmerkninger

Les mer>

Digital pengeknipe

Stadig flere styrer økonomien via PC eller mobil, og store deler av kjøp skjer via en digital betalingsløsning. Det gjør at mange raskt mister oversikt over økonomien og det er lett å havne i en digital pengeknipe. Vi gir deg vårt beste tips til å få oversikt.

Les mer>

Lindorffanalysen: Vi har tatt temperaturen på Norge.

Under Lindorffkonferansen 14. - 15. september presenterte analysesjef Anette Huseby ferske tall fra Lindorffanalysen for andre kvartal. Menn, unge og de eldste skiller seg særlig ut i negativ forstand.

Les mer>

Kraftbransjen er i betydelig endring. Takler du det?

Nå skal strømleverandøren stå for den kommersielle kundekontakten. Det vil fortsatt ta litt tid før den nye markedsmodellen er plass og at du ennå har tid til å gjøre ruste deg opp til det nye markedet. Lindorff hjelper deg.

Les mer>

Har du betalingsanmerkning? Vent med å søke boliglån

Flere unge får betalingsanmerkninger, fem prosent flere enn i fjor så langt i år, ifølge tall fra Lindorff. Tallene gjelder til og med juni for aldersgruppen under 25 år. Summene de er skyldig har økt med 16,5 prosent.

Les mer>

Digital gjeldstrøbbel

Stadig flere privatpersoner styrer økonomien via PC’en og mobilen, og store deler av forbruket skjer ved digitale betalingsløsninger. Den økonomiske rådgivningen henger imidlertid etter. Norge trenger en digital finansiell dugnad for å få på plass nye hjelpemidler, skriver Hanne Riksheim, juridisk direktør i Lindorff, i en kronikk i Dagens Næringsliv.

Les mer>

Kraftig konkursøkning

Etter noen runder med fall skjøt konkursene i været igjen i andre kvartal. Helt klart et trendskifte, i følge ferske tall fra Lindorff.

Les mer>

Slik kommer du deg ut av betalingsproblemene

Innkassogjelden har økt, og særlig vokser de unges problemer. Nordmenn har over 39 milliarder i inkasso gjeld. Her kan du høre Anette Willumsens tips til hvordan du unngår å havne i fella, og hva du gjør hvis du først er ille ute.

Les mer>

Lindorffkonferansen 2016: Internet of things

Christian Kamhaug er Kommunikasjonssjef, Lindorff konsernet, og et ekte digitalhode og 15. september står han på scenen under årets Lindorffkonferanse i Tromsø. Her skal han gi deltagerne et innblikk inn i fremtidens teknologi.

Les mer>

Slik får du en sunn studentøkonomi

Hver høst går startskuddet av for tusenvis av studenter som skal sette seg på skolebenken. For mange er det i tillegg første gang man skal klare seg på egen hånd, men hvordan får man mest mulig ut av et studentbudsjett? Lindorff gir deg fem tips til en sunn studentøkonomi.

Les mer>

Slik går du frem når du er uenig i inkassovarselet

Har du fått et inkassovarsel i posten som du ikke er enig i? Her er noen tips til hvordan du kan ordne opp.

Les mer>

Optimera valgte Lindorff

Byggevareleverandøren Optimera har valgt Lindorff som sin partner for inkassotjenester de neste tre årene.

Les mer>

Så mye inkassogjeld kvittet vi oss med i juni

I løpet av juni måned kvittet nordmenn seg med 565 millioner kroner i inkassogjeld. Det er litt mindre enn i fjor, viser ferske tall fra Lindorff.

Les mer>

Har du betalingsproblemer?

Får du ikke endene til å møtes? Vi gir deg noen tips til hvordan du kan ta kontroll over din økonomi og hvor du kan be om hjelp.

Les mer>

Hva betyr det egentlig?

Når man mottar et inkassovarsel eller en betalingsoppfordring er det ikke alltid det er så lett å skjønne hva vi spør etter. For hva betyr egentlig salær og hovedstol?

Les mer>

Hjelp, kunden vil ikke betale

Slik unngår du tap av fordringer.

Les mer>

Slik tar du tak i inkassosaken din

Hvis du unngår å betale en faktura over lengre tid kan det resultere i at du få et inkassovarsel. Dette er en siste påminnelse om at du har glemt å betale innen fristen. Vi gir deg råd til hvordan du tar tak.

Les mer>

Jeg har fått betalingsanmerkning – hva betyr det?

Nordmenns forhold til betalingsanmerkninger finnes gjerne i form av bekymring eller lite kunnskap. Mange tror at det er umulig å bli kvitt den når man først har fått det. Er det virkelig sånn? Vi gir deg en liten innføring i hva det egentlig vil si å få en betalingsanmerkning.

Les mer>

Slik får du oversikt

Mange synes det er krevende å ringe til Lindorff etter at de har mottatt brev og telefon fra oss. Det er rett og slett ikke så lett å vite hvor man skal begynne. Vi gir deg et godt tips til å tak i saken din.

Les mer>

Proff på kreditt

Kredittarbeidet er faktisk et av de få områdene der regnskapsavdelingen kan gjøre feil som koster bedriften penger. Vi kan rett og slett dumme oss ut dersom vi ikke følger opp dette på en god måte. Det har vi ikke råd til, sier økonomidirektør Martin Hovden i Aller.

Les mer>

Slik får du mer ut av feriepengene

Feriepengene er rett rundt hjørnet for oss som var i jobb i hele 2015. Det betyr at vi får litt ekstra å rutte med i sommer.

Les mer>

Hvordan kan gode kunder øke verdien av selskapet ditt?

Det norske telekom-markedet koker; sammenslåinger og små oppkjøp har blitt nesten dagligdags. Parallelt bygges det infrastruktur for milliarder over hele landet, med nye teknologiske standarder som fiber og 4G til forbrukerne.

Les mer>

Andre utgaven av Lindorffanalysen i 2016 er her

Her finner du våre nyeste funn om misligholdsutviklingen i norsk næringsliv og blant norske privatpersoner.

Les mer>

Inkassoboom i oljebeltet

I online-utgaven av Dagens Næringsliv fra 28. april 2016 kan du lese at Anette Willumsen i Lindorff tror den omfattende nedbemanningen innen olje/offshore er hovedårsaken til at antall betalingsanmerkninger øker.

Les mer>

Konkursene blir færre

I lørdagens utgave av Finansavisen kan du lese at økningen i antall konkurser har falt, men at Lindorff venter den vil tilta fremover.

Les mer>

140 000 nordmenn bruker Lindorff24

I den nyeste utgaven av Credit News kan du lese at Lindorff 24 har blitt allemannseie, og at veksten kommer på mobil og nettbrett.

Les mer>

Oljebrems gir betalingsvansker

Oljenedturen setter nå tydelige spor i norsk økonomi, med økende arbeidsledighet og fallende investeringslyst. Lindorffanalysen viser at nedturen gir økende betalingsvansker i mange fylker.

Les mer>

Årets første Lindorffanalyse er her

Oljenedturen setter nå tydelige spor i norsk økonomi, med økende arbeidsledighet og fallende investeringslyst. Lindorffanalysen viser at nedturen gir økende betalingsvansker i mange fylker.

Les mer>

Ser konkurstopp om 1-2 år

Økningen i antall konkurser falt til pluss 6,5 prosent i fjerde kvartal, men Lindorff venter den vil tilta fremover

Les mer>

Viasat velger Lindorff som norsk samarbeidspartner på inkasso

Viasat har signert avtale med Lindorff på inkassotjenester med opsjon på purreservice.

Les mer>

Dårligere tider i vente for bedrifts-Norge?

Forrige uke inviterte vi til frokostseminar i Oslo og Trondheim. Temaet var den økonomiske situasjonen i Norge, og utsiktene fremover.

Les mer>

Lindorff samlokaliserer driftsavdelinger

Lindorff har besluttet å samle driften i selskapet ved selskapets kontorer i Trondheim, Røyken og Oslo.

Les mer>

Årets siste Lindorffanalyse er klar

Lindorff gir deg en oversikt over den økonomiske tilstanden og misligholdsutviklingen i Norge. Få med deg årets siste Lindorffanalyse.

Les mer>

Når det bremses i Vest, blir det tøffere i Sør

Oljenedturen begynner å sette sine spor i norsk økonomi, med oppsigelser og fallende investeringslyst. Også i Lindorffs misligholdstall blir oljeeffekten stadig mer synlig.

Les mer>

Lindorff kjøper misligholdte lån fra DNB

Lindorff Group har inngått en bindende avtale med DNB om kjøp av en portefølje av misligholdte lån.

Les mer>

Lindorff ansetter leder for IT, Digitalisering og HR

Lindorff Group ansetter Cathrine Klouman (52) som Executive Vice President for en kombinert enhet med ansvar for IT, digitalisering og Human Resources (HR).

Les mer>

Lindorff ansetter Rune Kibsgaard Sjøhelle som kommunikasjonsdirektør

Lindorff har ansatt Rune Kibsgaard Sjøhelle (46) som ny kommunikasjonsdirektør i Lindorff Group.

Les mer>

Ny Lindorffanalyse ute

Misligholdet stiger blant underleverandørene til oljebransjen, og høytlønte sliter mer med regningene enn tidligere.

Les mer>

Vi merker oljenedturen

På overflaten ser misligholdstallene bekymringsfrie ut, men rett under overflaten blir oljeeffekten blir stadig tydeligere.

Les mer>

Årets første Lindorffanalyse klar

Norske konsumenter og bedrifter sliter mer enn tidligere med å betale regningene, men økningen er fortsatt moderat

Les mer>

Lindorff styrker fordringskjøp

Anders Engdahl er utnevnt som leder for fordringskjøp i Lindorff Group.

Les mer>

Ikke gi slipp på dårlige betalere – de er gull verdt!

Med disse fire tiltakene kan du redusere churn.

Les mer>

Klaus-Anders Nysteen er ansatt som ny konsernsjef i Lindorff Group

Lindorff, Europas ledende full-service leverandør av kredittforvaltningstjenester, har ansatt Klaus-Anders Nysteen som ny konsernsjef i Lindorff Group.

Les mer>